Projects Services News About Materials Contacts

Europark

public area
”Quality Architecture – 2009” Award

THE TOTAL SQUARE 86 790 м2

CLIENT JSC "Centurion Alliance"

ADDRESS Rublevskoe sh., D.62

ENGINEERING 1999–2004

CONSTRUCTION 2004–2005


About Project

The urban context defined the volumetrics and the floor-plan layout unusual for a shopping mall: irregular foot-print shape and curved facades. The major city utilities, running through the site, made part of the building-front setback from the Rublevskoye Shasse front-line. Among numerous options, a concept with a continuous façade surface, smoothly wrapping the turning point, and with entrances distributed evenly has been finally chosen. The significant grade change with the ground zero laying much lower the street level made the roof highly visible – and made it work as the 5th façade.


It is wrapped in the curved skin, too, with the skylights piercing it above the gallery space. This creates a 'variable scale' effect: the scale is decreased by the vanishing upper part of the curved façade when observed from the close-up points; while at the glance from the highway, the façade and roof designed as a single surface make the building look bigger. The color layout stresses the shape, and the gradually and smoothly elevated multiplex volume completes the impression of the organic nature of the building.

Other projects

Clariden Leu
The interior of the small office of the well-known Zurich bank Clariden Leu had to comply with corporate standards for the design of private banking facilities around the world.
Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton LLC
The seriousness of the image of the legal company is emphasized by the laconism of the planning and finishing solutions - the verified accuracy of perforations and knots, the selection and location of the corresponding lightning solved in the form of modern light panels.
CREDIT SUISSE FIRST BOSTON
From the very beginning the office design provided for future reshaping of the office area, facilitating change in size and in the number of rooms. A special ceiling was selected to be connected with partition fixes.