Projects Services News About Materials Contacts

Clinic +31

public area
clinics
healthcare
clean room
laboratory

THE TOTAL SQUARE 14 400 м2

ADDRESS Lobachevskogo st., 42/4

ENGINEERING 2011

CONSTRUCTION 2011


About Project

Since the most actively person reacts to color, the coloring in solving  the interior of the K + 31 clinic is perhaps the most important role. It's no secret that the medical institution is associated primarily with white, and the interior of Clinic 31 was no exception: this color predominates in the design of its interiors. To make it look clearer and purer, the architects introduced a black one (separate zones are shown on the floor), and light gray was added to soften the contrast. Orange in the clinic accented public areas, which allows patients to better navigate in space.

In the offices everything is much calmer, there is added to the monochrome gamma as an accent blue. By the way, as in the corridors, the space of the offices is clearly zoned - with the help of a floor covering of different shades, the area of the working table, the entrance zone and the viewing zone are highlighted.

Particular attention of architects was focused on the layout and design of the chambers, among which the "luxury" chambers, decorated with natural wood, stand out.

The lobby of the first floor with the main registry architects tried to solve as traditionally as possible. It is finished with a combination of travertine and wood panels, which are perfectly matched to each other in color and delimited by a metal bar. The direction of movement of visitors in the hall is set with the help of light. From the entrance to the reception, the illumination increases, then there is a light break, and then, in the area of the column itself and in front of it, the lighting again becomes more active.

Along with the polyclinic and the hospital, the "Clinic 31" also includes a hydropathic institution, located in the basement. To ensure that even in the darkest day in the spa there was a sun, in the wells of the lanterns, the authors built in artificial lighting, imitating the sun's rays. Another decoration of the spa is a winter garden.

Other projects

Clariden Leu
The interior of the small office of the well-known Zurich bank Clariden Leu had to comply with corporate standards for the design of private banking facilities around the world.
Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton LLC
The seriousness of the image of the legal company is emphasized by the laconism of the planning and finishing solutions - the verified accuracy of perforations and knots, the selection and location of the corresponding lightning solved in the form of modern light panels.
CREDIT SUISSE FIRST BOSTON
From the very beginning the office design provided for future reshaping of the office area, facilitating change in size and in the number of rooms. A special ceiling was selected to be connected with partition fixes.