Projects Services News About Materials Contacts

Rosatom

contest
rosatom
Competition for the Pavilion of Rosatom

THE TOTAL SQUARE 15 000 м2

CLIENT Rosatom

ADDRESS All-Union Exhibition of Achievements of National Economy, Moscow

ENGINEERING 2015

CONSTRUCTION Competition project


About Project

Competition for the Pavilion of Rosatom has become one of the brightest events in the architectural community in 2015. He gathered the best architectural forces in the international consortia, only 5 concepts to the finals, including the concept of ABD Architects

The ideology of the pavilion, designed by ABD architects, based on the basic archetypes, understandable to every person at the level of figurative perception and cultural codes. These are the images and associations related to nuclear science and technology, as the nucleus of an atom and the electron cloud around it, nuclear reactor cores, its huge underwater and underground spaces. images and associations are also involved, associated with nature, using its forces and harmonious interaction with it: the planet, forest, water, the use of force of the earth's interior. Media facades of the pavilion is a means of communication with the town hall during the day and especially at night.

The first level is the entrance hall, main Mediazona Neyromatritsy - means of two-way communication between the pavilion and its visitors. -1 Level is communicative pavilion area. There are planned area under the temporary exhibition, educational function and nutrition. -2 Level - the museum part of the exhibition, which includes sections such as "Nuclear Project of the USSR", "Russian nuclear project", "The Future of Nuclear Power," "Atomarium" and "From energy to energy."

Other projects

Clariden Leu
The interior of the small office of the well-known Zurich bank Clariden Leu had to comply with corporate standards for the design of private banking facilities around the world.
Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton LLC
The seriousness of the image of the legal company is emphasized by the laconism of the planning and finishing solutions - the verified accuracy of perforations and knots, the selection and location of the corresponding lightning solved in the form of modern light panels.
CREDIT SUISSE FIRST BOSTON
From the very beginning the office design provided for future reshaping of the office area, facilitating change in size and in the number of rooms. A special ceiling was selected to be connected with partition fixes.