Projects Services News About Materials Contacts

Baker & McKenzie

office interior
law firm
Лауреат премии Commercial Real Estate Moscow Awards 2010 в категории «Бизнес-центр класса А»

THE TOTAL SQUARE 3 635 м2

CLIENT Baker & McKenzie

ADDRESS 7 ul. Dolgorukovskaya, Moscow

ENGINEERING 2008

CONSTRUCTION 2009


About Project

The architects were set a clear task: it was necessary to use the area of the four business center floors to maximum effectiveness and organize workplaces for the greatest number of employees of the law firm. A special requirement was that the open space was decided into small individual offices, while a relatively small area (186.8 sq. m.) was intended exclusively for the finance department. Furthermore, unlike in conventional offices, they needed to be a rigid distinction between the visitor and working zones.

The expert ABD architects allocated a large part of the area for work purposes - three floors were fully occupied by individual offices. The large number of small cabinets inevitably led to the development of a corridor system. However, the upper floor is entirely for representational purpose: here are the reception area and twelve meeting rooms (with areas from 12.5 up to 82.7 sq. m.) This floor is the «face» of the company and so its design was given the most attention.
Opinions
Laird Cenotto,
CIS COO
ABD architects managed the design and architectural phases, in addition to providing site supervision during construction. We are very pleased with the result of the conference room floor design and the space-efficient layout on the other floors. ABD architects proved to be professional and reliable, meeting our needs and reacting timely to our requests for changes to the design.


Other projects

Clariden Leu
The interior of the small office of the well-known Zurich bank Clariden Leu had to comply with corporate standards for the design of private banking facilities around the world.
Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton LLC
The seriousness of the image of the legal company is emphasized by the laconism of the planning and finishing solutions - the verified accuracy of perforations and knots, the selection and location of the corresponding lightning solved in the form of modern light panels.
CREDIT SUISSE FIRST BOSTON
From the very beginning the office design provided for future reshaping of the office area, facilitating change in size and in the number of rooms. A special ceiling was selected to be connected with partition fixes.