Projects Services News About Materials Contacts

Preo8

public area
waiting area
atrium
lobby

THE TOTAL SQUARE 3 500 м2

ADDRESS Preobrajenskaya sq., 8

ENGINEERING 2010

CONSTRUCTION 2010


About Project

The space of the «Pre08» atrium is divided into zones employing some unusual and eye-catching solutions.

The central staircase with the symmetrically arranged escalators on either side became the principle focus of the design. It consists of four strides and is about twenty meters long. To make the massive construction look less heavy, the railings were made of transparent glass and decorated with plants. The architects insisted on living instead of artificial trees despite the inevitable difficulties with care. For the plants to get maximum light, special lights were installed.

Comfortable lighting (about 300 Lux) covers the entire area of the atrium. This was created with the use of powerful lights (400 W - 1kW) covered with special facetted mirrors that gave a steady stream of reflected light.


Another unusual solution was the use of lath structures in different planes. These were used for the ceilings in receptions zones and were vertically fastened to the glass-glazed entrances to them. Such unifying element brought variety to the surfaces and added color and detail.

At the back of the lobby is a recreation area furnished with modern ergonomic furniture - a cozy place, convenient and comfortable to meet or wait.

Other projects

EXPO 2020
The plot area of about 500 hectares proposed for the EXPO is located in the western part of the city on the picturesque shore of the Upper Iset pond, 3 km from the center of Ekaterinburg and close to the border that separates the European and Asian parts of Russia.
Estee Lauder
The office interior of the famous cosmetic company Estee Lauder leaves a feeling of lightness, agility and transparency, which is achieved through clear zoning, extensive use of glass and light-colored finishes.